Im Verbund der Diakonievij
 •  

  FairCare

  condiții corecte și legale de muncă pentru o îngrijire profesională a persoanelor în vârstă

   

   

 • FairCare

  condiții corecte și legale de muncă pentru o îngrijire profesională a persoanelor în vârstă

CĂUTĂM PERSOANE CARE

 • Au experienţă în îngrijirea persoanelor vârstice (chiar dacă este vorba de membrii de familie sau cunoscuţi)
 • Au cunoştinţe de limba germană
 • Sunt de încredere, responsabile şi ineresate de a cunoaşte o noua cultură (ţară, mentalitate)
 • Se dedică cu plăcere activităţilor specifice vârstei a 3-a şi îngrijirii seniorilor
 • Doresc un loc de muncă în Germania în condiţii legale şi echitabile

Aplică acum ușor și sigur cu FairCare!

 

Căutăm îngrijitori / îngrijitoare de persoane vârstnice

 doritori / doritoare să lucreze în Germania

Sunteți interesat de un loc de muncă ca și îngrijitor de persoane vârstnice într-o gospodărie privată din Germania, aveți deja experiență în acest domeniu și vorbiți limba germană?

Prin programul FairCare al Asociației pentru Colaborare Transfrontalieră pentru Tineret (VIJ Stuttgart) în colaborare cu Diaconia din Württemberg, oferim îndrumare locuri de muncă ca îngrijitor / îngrijitoare în gospodării germane private, respectând toate normele legale şi conform principiilor etice şi morale.

Aveți posibilitatea de a alege să lucrați fie pe o perioadă mai îndelungată, full-time, cu dreptul la 30 de zile concediul legal plătit pe an, fie prin modelul Tandem (50%), angajare cu jumătate de normă în duet cu o parteneră sau un partener tandem cu care lucraţi alternativ în schimb conform programului întocmit în prealabil. Prin modelul Tandem timpul de lucru este, de obicei, câte 3 luni (38,5 ore cu cel puțin o zi liberă pe săptămână) urmat apoi de o perioadă de 3 luni acasă. Plata salariului este continuă, inclusiv în perioada când vă aflați acasă. În plus, căutăm și candidați care doresc să lucreze doar o singură dată pentru un interval de timp cuprins între minim 2 maxim 8 săptămâni. Cazarea și masa sunt gratuite și se află în gospodăria unde veți lucra pentru toate modelele de contract.

Ca și angajat în ingrijirea la domiciliu prin rețeaua FairCare vi se întocmește un contract de muncă german, sunteți plătit după reglementările tarifare din Germania, sunteți preluați în evidențele de muncă din Germania și sunteți asigurați la o casă de asigurări de sănătate din Germania. Prin plata asigurărilor sociale aveți drept la ajutor de șomaj (după 2 ani de activitate neîntreruptă) și aveți dreptul la pensie, aceasta adăugându-se la pensia ce o veți primi în România. Vă asigurăm că timpul de lucru de 38,5 ore pe săptămână este respectat și va fi organizat de Dumneavoastră împreună cu partenerii noștri.

Conform regulilor și legislației în vigoare, atribuțiile unui îngrijitor FairCare sunt activități casnice legate de menajul la domiciliul angajatorului și acordarea sprijinului necesar pentru îngrijirea persoanei în cauză. Este exclusă efectuarea activităților care conform legislației germane necesită o calificare profesională. Pentru acestea va fi solicitat centrul specializat în serviciul de ambulanță la domiciliu. Sprijinul  acordat persoanei în cauză, așa numita îngrijire de bază, include ajutor la îmbrăcat și dezbrăcat, ridicarea din pat și punerea la culcare, igienă corporală, deplasări în incinta locuinței sau în afara acesteia, însoțirea pentru vizitele la medic. În plus, alte activități domestice care pot fi solicitate de către angajator sunt gătitul, efectuarea menajului, spălarea rufelor, efectuarea cumpărăturilor. 

Dacă doriți să lucrați în cadrul proiectului FairCare vă rugăm să completați formularul de aplicare de pe verso și să îl trimiteți impreună cu o fotografie și CV-ul Dumneavoastră la adresa de mail: faircare(at)vij-stuttgart.de

Pentru orice alte informații sau întrebări, ne puteți contacta la numărul de telefon:

0049-711-2394137 iar daca ne lasati un numar de telefon va contactam noi. De asemeni, puteți vizita pagina noastră web: www.vij-faircare.de